02/09/1403  
 
یکشنبه, ۲۷ مرداد ۱۳۹۲ ۰۹:۳۹ ۴۱
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
کامپیوترها از کجا به ایران می‌آیند؟

کامپیوترها از کجا به ایران می‌آیند؟

برای اکثر خریداران کالاهای حوزه کامپیوتر، دیجیتال و... این موضوع که کالایی که خریداری می‌کنند محصول چه کشوری بوده یا تحت لیسانس چه شرکتی تولید شده است، اهمیت بیشتری دارد تا مسیری که کالا برای ورود به بازار ایران طی می‌کند!

 حقیقت این است که کالاهای کامپیوتری و دیجیتالی برای ورود به بازار ایران، بنا بر مسائلی چون تحریم و... مسیری پرپیچ و خم‌تر طی می‌کنند تا سایر کشورها! 

این موضوع که چرب شدن نان برخی از واسطه‌های خارجی را در پی داشته است موجب شده است کشورهای طرف معامله با واردکنندگان ایرانی در حدی بسیار زیاد نسبت به سال‌های قبل محدود و در مقابل حجم واردات از واسطه‌های اماراتی و چینی در حد چشمگیری افزایش یابد.
گزارش‌های ارسالی از سوی گمرک ایران نیز به خوبی گویای این موضوع است که واسطه‌های اماراتی و پس از آن تولیدکنندگان چینی بیشترین مراودات تجاری را بابت صدور کالا با ایران داشته و این موضوع منجر به محدود یا حتی قطع این مراودات با کشورهایی نظیر ژاپن،ترکیه، مالزی و... شده است که تا همین یکسال پیش سهمی از میزان صادرات کالا به ایران را عهده‌دار بودند. بر اساس اطلاعات به دست آمده از سوی گمرک ایران، این محدودیت ارتباطی اگر چه در کنار کاهش شدید حجم واردات کالاها به کشور بوده است، اما سود بسیاری را نسبت به قبل عاید واسطه‌ها و تولیدکنندگان آسیایی که جایگزین آمریکایی و اروپایی‌ها شده‌اند، کرده است که این موضوع در مورد کالاهای حوزه کامپیوتر محسوس‌تر است.
با توجه به این اتفاقات، ما سعی کرده‌ایم در گزارشی بزرگ‌ترین صادرکنندگان کالاهای آی‌تی را به بازار ایران معرفی کنیم. اطلاعات این گزارش با بررسی‌های میدانی و لحاظ کردن اطلاعات ارسالی از سوی گمرک ایران گردآوری شده است.

84f2ee21a11.jpg
** صادرکنندگان بزرگ
امارات متحده عربی ،چین، کره و هنگ‌کنگ از صادرکنندگان اصلی کالاهای دیجیتالی به ایران هستند در عین حال به جز امارات بقیه کشورها تولیدکننده این محصولات نیز هستند در حالی که امارات صرفا نقش واسطه را برعهده دارد.
بر اساس گزارش‌های رسیده از گمرک ایران، حجم مراودات مالی ایران و امارات، تنها طی سه ماه اول سال 92 و در مورد پنج کالای پرمخاطب بازار دیجیتال و کامپیوتر (لپ‌تاپ، گوشی موبایل، دوربین عکاسی، تلویزیون و مانیتور) در حدود 604هزار و 574 کیلوگرم معادل 151 هزار و 143 دستگاه نوت‌بوک بوده است که بیشترین مراودات روی واردات لپ‌تاپ و گوشی موبایل بوده است. این حجم واردات در امارات منجر به مراودات مالی در حدود 55 میلیون و 950 هزار و 619 دلار طی سه ماه شده است.
میزان معاملات تجاری بین ایران و چین هم در سال 92 در مورد این پنج کالا در سه ماهه نخست سال 92 در حدود 283هزار و 124 کیلوگرم، معادل 21میلیون و 937 هزار و 19 دلار بوده است که در این بین دوربین‌های عکاسی با حدود 17 میلیون و 366 هزار و 76دلار بیشترین حجم مراودات مالی بین ایران و چین را شامل می‌شوند. همچنین میزان معاملات تجاری بین ایران و کره 13 میلیون و 204 هزار و 331 دلار بوده است که بیشترین حجم مراودات مربوط به گوشی‌های موبایل بوده است.

** امارات بزرگ‌ترین صادرکننده لپ‌تاپ به ایران 
امارات متحده عربی، چین، مالزی و هند از صادرکنندگان عمده انواع لپ‌تاپ و مینی‌لپ‌تاپ و... به بازار ایران هستند.
جالب است بدانید که طی سه ماه نخست سال 92 حدود 389 هزار و 833 کیلوگرم، معادل 97 هزار و 458 دستگاه با صرف مبلغی حدود 30 میلیون و 829 هزار و 447 دلار از طریق امارات متحده وارد بازار ایران شده است. میزان کل معاملات دلاری بین ایران و سایر کشورهای واردکننده در مورد لپ‌تاپ طی سه ماه اول سال 92 در حدود 32 میلیون و 508 هزار و 885دلار بوده است.
پس از امارات چین با حجم واردات سه هزار و 95 دستگاه و با صرف مبلغی حدود یک میلیون و 24 هزار و 695 دلار بیشترین میزان لپ‌تاپ را وارد بازار ایران کرده است. مالزی و هند هم هر کدام به ترتیب با میزان واردات 737 دستگاه و 532 هزار دستگاه از دیگر صادرکنندگان لپ‌تاپ به بازار ایران هستند.
این درحالی است که سال‌های قبل کشورهای ترکیه،ژاپن وآمریکا هم سهمی در میزان صدور لپ‌تاپ به ایران داشتند.

65f66fe6222.jpg
** گوشی‌های بازار ایران هم از امارات می‌آیند
پس از نوت‌بوک بیشترین حجم واردات از امارات متحده عربی مربوط به گوشی موبایل با حجم واردات 220 هزار و 467 دستگاه است.
این میزان واردات با صرف مبلغی حدود 16 میلیون و 829 هزار و 427 دلار صورت گرفته است. این درحالی است که میزان کل معاملات دلاری بین ایران و کشورهای مبدا یا واسطه در مورد گوشی در حدود 29 میلیون و 286هزار و 551 دلار بوده است.
جمهوری کره هم با ارسال حدود 65 هزار و 77 دستگاه گوشی موبایل و با صرف نه میلیون و 785 هزار و 572 دلار دومین صادرکننده مطرح گوشی موبایل در سه ماه نخست سال 92 به بازار ایران بوده است.
پس از آن نیز بندر آزاد چابهار با واردات حدود 21 هزار و 625 دستگاه گوشی با صرف دو میلیون و 316 هزار و 193 دلار سومین مجرای ورودی گوشی موبایل به بازار ایران است.
چین، هنگ‌کنگ، ویتنام و فرانسه از دیگر کشورهایی هستند که در حجمی محدودتر اقدام به واردات گوشی موبایل به بازار ایران کرده‌اند.

** چین تامین‌کننده نیاز وارداتی بازار تلویزیون
اگر چه در بازار تلویزیون شاهد عرضه گسترده نمونه‌های وطنی هستیم و بخش بزرگی از نیاز بازار را تولیدکنندگان ایرانی تامین می‌کنند، اما بنا بر گزارش‌های رسیده چین تامین‌کننده اصلی بخشی از نیاز وارداتی بازار تلویزیون است.
طوری‌که طی سه ماه اول سال 92 این کشور حدود 50 هزار و 359 کیلوگرم با ارزش دلاری یک میلیون و 31 هزار و 21 دلار به ایران صادر کرده است. 
پس از چین هم امارات با صدور 22 هزار و 249 کیلوگرم با ارزش دلاری 498 هزار و 224 دلار دومین صادرکننده تلویزیون به ایران است. و در نهایت جمهوری کره هم با صدور یک هزار و 225 کیلوگرم و با ارزش دلاری 68 هزار و 467 دلار سومین و آخرین صادرکننده تلویزیون به بازار ایران است.

** دوربین‌هایی از سرزمین‌های دور
دروازه ورودی دوربین به بازار ایران هم چین است. این کشور با صدور حدود 120 هزار دستگاه دوربین به ارزش 17 میلیون و 366 هزار و 76 دلار بزرگ‌ترین صادرکننده انواع دوربین دیجیتال به ایران در سه ماه نخست سال 92 است.
پس از چین، امارات متحده عربی با صدور 61 هزار و 850 دستگاه دوربین دیجیتال به ارزش دلاری هفت میلیون و 98 هزار و 250 دلار دومین صادرکننده انواع دوربین دیجیتال عکاسی به بازار ایران است. پس از این دو کشور نیز کره، هنگ‌کنگ و... از صادرکنندگان عمده دوربین به ایران هستند.

منبع:
آدرس کوتاه شده: