16/07/1403  
 
سه شنبه, ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ ۰۹:۴۴ ۳۸
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار رسانه ها
چچ
مخالفان و موافقان وزیر ارتباطات چه گفتند؟

مخالفان و موافقان وزیر ارتباطات چه گفتند؟

صبح امروز مجلس شورای اسلامی بر اساس حروف الفبا و بعد از وزارت آموزش و پرورش کار بررسی سوابق محمود واعظی کاندیدای پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را در دستور کار داشت. در خلال این بررسی‌ها نیز نمایندگان مخالف و موافق وزیر پیشنهادی به بررسی نقطه نظرات خود پرداختند که بی ارتباط بودن سوابق کاری و تحصیلی وی با این وزارتخانه، تبیین نشدن مواضع ایشان در قبال برخی چالش‌های حوزه، دور بودن چندین ساله از حوزه ارتباطات، استفاده از معاونان برای جبران ضعف‌ها مطرح شد.

 در مقابل موافقان نیز آشنایی وی با وزارت ارتباطات، وجود دو توانمندی دانش و ارتباطات بین‌الملل، توجه به توسعه در مناطق محروم، وعده بازگشت مرکز تحقیقات مخابرات و سازمان فضایی به وزارت ارتباطات را از نقاط قوت وزیر پیشنهادی اعلام کردند.

در نهایت نیز محمود واعظی به تشریح برنامه‌ها و پاسخ به ابهامات مخالفان پرداخت. متن گفت و گوهای امروز مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این شرح است.

** سوابق بین‌الملل واعظی برای وزارت ارتباطات مفید است
بخش ارتباطات پست ارتباطات و فضایی وظیفه کلان سیاست گذاری هدایت و نظارت را عهده دار است. شاخص‌های آمادگی الکترونیکی کشور آماده نیست و باید بسترهای پیشرفت این عرضه را فراهم کنیم.
به گفته نماینده موافق، آقای واعظی در سال 58 در دوران شهید قندی به خانواده مخابرات پیوست و معاون مخابراتی وزیر و رییس هیات مدیره و مدیر عامل بودند. با عبور از چالش خروج 2 هزار نفر از مدیران خارجی و تشکیل شورای برنامه ریزی مخابرات و سرمایه گذاری در بخش تحقیقات و مهندس و بازسازی مرکز تحقیقات مخابرات ایران و نیز هدایت صنایع تولیدی مخابراتی اقدام کردند.
وی گفت : ایشان در طول ایام جنگ شبکه مخابراتی را تامین کردند و حضور در معاونت‌های مهم وزارت خارجه و مجمع تشخیص مصلحت نظام فرصتی است تا با حضور در مجامع در تخصیص منابع کمیاب منابع فرکانسی و منابع فضایی و اینترنتی اختصاص یابد و سهم ما از بازارهای جهانی بیشتر شود.
وی افزود: مهمترین نقطه قوت برنامه ایشان این است که منطبق با برنامه پنجم توسعه است. بنابراین مخالفی که گفتند نقاط ضعفی دارند باید بدانند طبق برنامه است.
وی در ادامه به تشریح برنامه های ارایه شده از سوی وزیر ارتباطات پرداخت.

** شناخت واعظی از ICT به دهه 60 باز می‌گردد
به گفته بهروز نعمتی نماینده مخالف با محمود واعظی کاندیدای پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایشان یک دیپلمات است و شناخت ایشان به دهه 60 باز می‌گردد.
وی در ادامه سخنان خود به طرح پرسش‌هایی پرداخت و گفت: در بخش تحقیقات مخابرات در حال فراموشی است درباره مناطق ویژه چه برنامه‌ای دارید و منطقه الکترونیکی فارس چه تدبیر دارید؟ در خصوص تداخل به وجود آمده با وظایف شورای مجازی چه راهکاری دارید.؟
وی گفت: اصلاح ساختار واگذاری های انجام شده که به صورت خصولتی بوده است امروز خیلی از واگذاریهای انجام شده در بخش مخابرات متاسفانه خصولتی است و باید به افراد حقیقی آنهم از طریق بورس واگذار شود، برنامه شما چیست. 
در خصوص اپراتور سوم یعنی رایتل و مشکلاتش توضیحاتی ارایه فرمایید؟

** بازگشت مرکز تحقیقات و سازمان فضایی به وزارت ارتباطات
مشکلاتی که برخی نمایندگان مخالف به آن اشاره داشتند به علت چالشهای جدی بود که در سنوات گذشته به علت تغییرات پی در پی مدیریتی و ساختار اتفاق افتاد. اگر این اتفاقات نمی‌افتاد امروز وزارتخانه این چنین نمی شد. 
غلامرضا کاتب نماینده موافق با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در دفاع از سوابق و تجربیات وی در این عرصه گفت: نماینده مخالف گفتند دکتر واعظی یک دیپلمات است وشناخت ایشان مربوط به دهه 60 است. امروز وزیر باید دو ویژگی داشته باشد اول تخصص الکترونیکی دومین ویژگی دیپلماسی که باید داشته باشد که آقای واعظی هر دو را دارد.
وی گفت: تجربه دهه اول انقلاب را اگر دقت کنید ایشان از پایین ترین تا بالاترین فعال بوده است، از مدیر کلی تا مدیرعاملی از یک طرف ده سال سابقه اجرایی آیا برای شخصی که میخواهد تصدی وزارت ارتباطات را داشته باشد کافی نیست.
وی افزود: دوم ایشان دو مدرک دارد هم مخابرات هم روابط بین الملل که اتفاقا به هر دو نیاز است. 
به گفته وی، یک نفری که بیشترین تجربه در دیپلماسی دارد با توجه به شرایط بین‌المللی کشور بیشترین کمک را می‌تواند کند.
کاتب ادامه داد: سوال شد ایشان چه برنامه‌ای برای توسعه روستایی دارد؟ در صفحه 15 برنامه‌های ایشان یک سرفصل مستقل برای توسعه مناطق محروم از طریق Uso پیش بینی شده است و امروز روستاها مشکل ارتباطی ندارد الان به فکر اینترنت هستیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه اگر دقت کنید به تاریخچه توسعه روستاها اولین بار در سال 58 مجوز توسعه مخابرات روستایی گرفته شد و در سال 59 شروع شد. امروز نزدیک به 16 دفتر مخابراتی درکشور داریم .
نماینده موافق همچنین افزود: در خصوص انتقال مرکز تحقیقات و سازمان فضایی این بزرگترین ظلمی بودکه به وزارت ارتباطات انجام شد به آقای روحانی گفتم ایشان فرمود هر دو خلاف قانون و مصوبه مجلس بوده و باید برگردد به وزارت ارتباطات.

** قرار است معاونان ضعف وزیر پیشنهادی ارتباطات را جبران کنند
دومین نماینده مخالف با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، دوری وی از این حوزه، نا آشنایی با پیشرفت‌های جدید، عدم ارایه برنامه اجرایی و استفاده از افرادی همچون جهانگرد و عبقری را به عنوان معاون برای جبران ضعف مدیریتی وزیر پیشنهادی مورد اشاره قرار داد. 
علی اصغر زارعی نماینده تهران به عنوان دومین مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در خصوص برنامه واعظی برای تصدی وزارت ارتباطات چند محور را خدمت دوستان عرض می کنم. نکته ای که مخالف قبلی هم مطرح کردند واعظی حدود 7 سال 58 تا 65 در مخابرات بودند ولی از سال 65 تا 92 بیست و هفت سال در مسایل روابط بین الملل و عرصه های سیاسی هستند. 
وی ادامه داد: میخواهم نتیجه گیری کنم این تخصص آقای واعظی برای مجموعه مخابرات و ای تی آنهم با تحصیلات قبل از انقلاب اساسا کافی نیست حتی آشنایی اولیه با مبانی امروز خیلی کارآمدی در مدیرت این صنعت ندارد. آقای واعظی که این درسها را قبل از انقلاب خوانده ترانزیستورهای رادیویی بودند و بعدا نسل بعدی نیمه هادی ها شدند بعدا تراشه ها امروز چیپ های بسیار کوچکی که همان ماموریت دستگاه‌های بزرگ را انجام میدهدند از حیث مبانی هم متفاوت شده است.
وی گفت : در زمانی که آقای واعظی تحصیلات الکترونیکی را داشتند "مین فریم" بود امروز دانش جدید و متفاوتی آمده است. در خصوص سوییچ های مخابراتی امروز با گذشته کاملا متفاوت است. در گذشته مسایلی اساسا وجود نداشته امروز بحث امنیت و رمزنگاری بحث جدی است که در این عرصه مطرح است.
زارعی ادامه داد: مخابرات فضایی و ماهواره ای در گذشته نبوده و با معلومات گذشته نمی‌توان اداره کرد. از حیث تجربه هم فاقد این ویژگی ها هستند با احترام، آشنایی با صنایع الکترونیک و مخابرات کشور من بعید می‌دانم ایشان چند تا کارخانه مخابراتی از نزدیک بازدید داشته اند. تماسی که مدیران صنایع می‌گیرند نوعی گله مندی دارند که وقتی ما افرادی داریم که صد سال در دانشگاه ها در رشته‌های الکترونیکی، مخابرات، نرم افزار، سخت افزار نیرو داریم چرا نسبت به این تخصص‌ها بی اعتنایی می‌شود.
به گفته زارعی ما فارغ التحصیل داریم که شناخته شده و مشغول به کار هم هستند.
وی گفت: در بعد تجارت و دولت الکترونیکی مباحث جدیدی هست در دنیا اقتصادهایی که چند پله ارتقا یافته‌اند دانش دولت الکترونیکی را پیاده کرده‌اند و من یقین دارم ایشان نسبت به این مسایل کاملا بیگانه هستند.
وی در خصوص برنامه ارایه شده از سوی واعظی گفت: بر اساس همین برنامه ای که دادند که دو صفحه آخر مربوط به برنامه کاری ایشان است و عمدتا تحلیل شاخص ها است و سیاست‌های کلان را مطرح کردند و فقط در دو صفحه یک سری عناوین را گفته‌اند.
واعظی گفت: نکته ای که نقل از ایشان شد که واعظی به عنوان امور خارجه متکفل خواهند بود وقتی به عنوان وزارات فاوا مطرح شدند برای خودشان و جامعه متخصصین تعجب برانگیز بود.
این نماینده مخالف ادامه داد: در برنامه دو صفحه‌ای اشاره شده به برنامه پنجم ولی ایشان باید برنامه اجرایی خود را میگفت که این نشان میدهد آشنایی درستی ندارد.
وی گفت: در بحث فضای مجازی انقدر مهم بودکه شورای مجازی ایجاد شده در برنامه ایشان اساسا ورود به این مقوله نمی‌بینیم. مادر مرکز ملی فضای مجازی نباید به دنبال تصدی گری باشیم در حالی که شورای عالی فضای مجازی مثل شورای عالی امنیت ملی می بایست نظارت داتشته باشد که چنین چیزی نمی‌بینیم. در فیلترینگ مشکلاتی داریم که چیزی در برنامه‌های ایشان نمی‌بینیم.
وی در پایان گفت: شنیده‌ایم برای جبران ضعف مدیریت برخی آقایان میخواهند به عنوان معاون باشند آقایان جهانگرد و عبقری این درست نیست خود وزیر باید این تبحر و تخصص را داشته باشد این را هم پاسخ دهند.

** متن کامل اظهارات وزیر پیشنهادی ارتباطات در مجلس
محمود واعظی کاندیدای پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تشریح برنامه‌های خود به اظهارات نمایندگان مخالف پاسخ داد.
واعظی اظهارات خود را اینگونه آغاز کرد که از بخش اول سیاست‌ها عبور می‌کنم انشاالله در کمیسیون‌های مختلف توضیح دادم برای مردم هم در یک بخش دیگر توضیح خواهم داد. جمع‌بندی این بخش این است که توسعه ICT منجر به ارایه انواع خدمات ارزش افزوده و کاهش هزینه‌ها و رفاه جوامع و همچین خلق کسب و کارهای نوین و دانش پایه و افزایش دانایی علوم جدید می‌شود.
وی برنامه‌های خود را در 4 محور به شرح زیر تشریح کرد:
محور اول : تامین حقوق شهروندان
بنا داریم تقویت فضای رقابتی در لایه های دسترسی شبکه تلفنهای ثابت و ازسوی دیگر حضور فعال در مجامع بین المللی داشته باشیم. تدوین روابط بین ارایه دهندگان خدمات و مردم،‌ ایجاد توازن در ارایه خدمات و ... 
محور دوم: تکمیل و توسعه زیرساخت و شبکه
تامین زیرساختهای ارتباطی اطلاعات و افزایش پهنای باند.توسعه متوازن شبکه افزایش ترافیک به صورت ایمن پایداو با کیفیت مطلوب، تامین زیرساختهای مورد نیاز به منظور پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه ارتباط با شبکه کشورهای مجاور
محور سوم : توسعه صنعت و تحقیقات
حمایت از مرکز تحقیقات ومخابرات ایران؛ تعریف پروژه‌های پژوهشی و تحقیقاتی با مشارکت مراکز داخلی و بین المللی حمایت از تولید ملی و شرکت‌های دانش بنیان، تقویت پارک‌هایِٰ I استفاده از فناوری های نوین با استفاده از ظرفیت‌های بخش ارتباطات، فراهم آوردن بستر مناسب جهت دستیابی به علوم و فناوری های نوین با حداکثر استفاده از توان ملی و بین المللی.
محور چهارم : توسعه خدمات و ارایه خدمات به شهروندان
افزایش پهنای باند و تامین دسترسی پرسرعت نهادها و خانواده‌ها به شبکه ملی اطلاعات و توسعه خدمات آموزش دولت و تجارت الکترونیکی، ساماندهی و گسترش خدمات متنوع ارتباطات و فناوری اطلاعات با رویکرد رقابتی به ویژه مناطق روستایی به منظور کاهش شکاف دیجیتالی، فراهم سازدسترسی روستاهای کشور، ارتقای ظرفیت شبکه پست با استفاده از ظرفیت ‌های الکترونیکی به منظور افزایش رضایت ذینفعان، توسعه خدمات پست بانک در روستاها و افزایش کیفیت خدمات با رویکرد بانکداری الکترونیکی
وی افزود: سوالاتی که از اینجانب شد، جدایی بنده از مخابرات در این مدت بود، تخصص اصلی و تحصیلی بنده مخابرات و الکترونیک بود همواره در این دوران از هر فرصتی تلاش میکردم از تخصص خودم دور نیفتم با مطالعه و عملا درارتباط بودم با این تحولات و از سوی دیگر تجربه ای که بنده داشتم در مخابرات بسیار بنده رو علاقه مند که همواره با این تخصص پیش برم و اتفاقا تغییر نسلی که در این حوزه اتفاق می‌افتاد و این که مرتب در حال تغییر بود باعث شد من به روز نگه دارم خود را.
به گفته کاندیدای پیشنهادی وزارت ارتباطات در سطح وزارت باید مدیریت کلان کنیم کمتر وزارتی داریم در ایران و دنیا که به تمام تخصص های آن وزارتخانه اشراف داشته باشد. وظیفه بنده در شرکت مخابرات این نبود که در مرکز تحقیقات مخابرات بروم و کار کارشناسی کنم یا در بخش توسعه و مهندسی اینکارها را بکنم آنچه اتفاق می‌افتاد آشنایی با مبانی بود.
واعظی گفت: امروز در وزارت ارتباطات با 4 تخصص مخابرات، آی‌تی، فضایی، پست آنچه می‌توانم ادعا کنم این است که بنده مبانی این موارد تحصیل کرده و مطالعه دارم و میتوانم یک زبان مشترک با کارشناسان برقرار کنم.
وی در خصوص مطالب مطروحه پیرامون نحوه واگذاری مخابرات گفت: مطلب دیگری که به طور جدی اشاره شد واگذاری شرکت مخابرات بر اساس اصل 44 بود این که درست بود یا نه، من این قضاوت را به عهده نهادهای متولی می‌گذارم. ولی اصولا تفکر بنده با خصوصیسازی موافق است و اگر اصل 44 درست انجام شود به نفع کشور است.
وی تاکید کرد: اما نمایندگان مسایلی در ارتباط با مخابرات مطرح کردند، آقای نعمتی مطرح کردند توجه به مطالبات مردم در مناطق محروم و روستایی من این را می‌پذیرم که فقط شهرهای بزرگ را نبینیم وظیفه ما این است که به مناطق محروم توجه داشته باشیم عملکرد بنده گواه بر همین است که با جدیت و همت آقای نبوی که عنایت ویژه ای داشتند که بتوانیم به مناطق روستایی توجه کنیم این کار را انجام دادیم و حتما در برنامه من هست.
واعظی ادامه داد: پاسخگو بودن مخابرات به مجلس و مردم در برنامه من هست درآمد مخابرات باید صرف نگهداری شود، زیرساختهای دسترسی برای توسعه باید در اختیار دولت قرار گیرد و ما باید توجه ویژه‌ای به قشر روستایی کنیم که به عنوان کارگزاران روستایی مطرح هستند و ما امیدواریم سه وزارتی که مامور این کار شده‌اند به یک توافق برسیم.
کاندید وزارت ارتباطات گفت: بنای من بر این است که مسایل مخابرات را اول بر اساس گفت و گو حل کنم. خوشبختانه ستاد اجرایی فرمان امام که آقای مخبر در آن هستند ایشان فردی بسیار دلسوز است و فکر می کنم بتوانیم انجام دهیم.
وی ادامه داد: اگر قرار بر این باشد که وضعیت پاسخگویی و روش مخابرات همانند چند سال گذشته باشد و ما نتوانیم با کمک آقای مخبر نتوانیم حل کنیم از شما نمایندگان استمداد خواهیم داشت که قانونی اقدام کنیم. 
واعظی در خصوص یکی دیگر از ابهامات نمایندگان مخالف گفت: نکته دیگر آقای نعمتی بحث سازمان فضایی است و همچنین مرکز تحقیقات مخابرات من با آقای رییس جمهور مشورت کردم ایشان فرمودند هر چه قانون است مطابق قانون انجام شود این دو سازمان مصوبه مجلس را دارد و با شناختی که از آقای روحانی دارم این کار قانونی انجام خواهد شد.
وی گفت: وضعیت نابه سامان شورای عالی فضای مجازی که مورد اعتراض بود من فکر میکنم که این وظیفه بنده هست که به این وضعیت سامان بدهم آقای رییس جمهور هم فرمودند توجه ویژه میکنیم.
وزیر پیشنهادی افزود: دکتر زارعی گفتند بنده از صنایع بازدید نکرده‌ام چرا من این کار را کرده‌ام. 
به گفته واعظی آنچه برای من در این وزاتخانه مهم است؛اصل برای من قانون است و تبعیت از رهبری که وظیفه خودم می‌دانم.
وی افزود: در ارتباط با معاونین من کاری که کردم برای نوشتن برنامه‌ام آقای روحانی 5 نفر در لیست داشتند برای این پست حالا که قرعه به نام بنده افتاد هر 5 وزیر پیشنهادی جزو شورایی بودند که من برنامه را با کمک اینها نوشتم که یکی از اینها مهندس جهانگرد بود که از قدیمی‌های مخابرات هستند من چیز منفی از ایشان ندیدم و لذا من در این دوران از آقای مهندس جهانگرد استفاده کردم و لذا در آینده هم با توجه به شایستگانی که هستند ممکن است از ایشان هم در مناصبی استفاده کنم.

منبع:
آدرس کوتاه شده: